5 geweldige voordelen van fietsdelen

5 geweldige voordelen van fietsdelen

Je hebt ze al wel eens gezien: de fietsstations. Een stalling vol fietsen die je kan huren om op je eindbestemming te geraken. Zo heb je in Antwerpen het fietsinitiatief Velo, in Brussel heb je Villo en in verschillende gemeenten heb je Mobit. Allemaal plekken waar je een fiets kan losmaken voor verplaatsingen in de stad of gemeente. Zeer handig als je file wilt vermijden of liever niet met het openbaar vervoer gaat. En dat zijn nog maar enkele voordelen van fietsdelen. Welke zijn er nog?

 

Je bent zeker van een goed onderhouden fiets

Fietsonderhoud

Fietsstations moeten alle fietsen in goed technische staat houden. Welke fiets je ook kiest, je kan er zeker van zijn dat die in orde is. En daarbovenop hoef je dus ook geen kosten te maken voor de onderhoud van je fiets.

 

Je helpt mee de CO2-uitstoot verminderen

Fietsen natuur

Kiezen voor de fiets, dat is kiezen voor het milieu. Door de auto af en toe eens te laten staan, zorg je voor minder file en voor minder CO2-uitstoot. Zo veroorzaak je minder luchtvervuiling wat dan weer goed is voor mens én natuur.

 

Je bespaart veel tijd

Fietstocht

Voor kleine verplaatsingen in een stad, blijft de fiets het snelste vervoersmiddel. Je verliest immers tijds door in de file staan, rond te rijden voor parking of te wachten voor een bus of tram. In dat geval is een deelfiets een eenvoudige oplossing.

 

Je onderhoudt en verbetert jouw conditie

Fiets conditie

Fietsen is een ideale manier om jouw dagelijkse beweging te krijgen. Zelfs door kleine afstanden te fietsen, ga je merken dat jouw conditie erop vooruit gaat. En met een deelfiets heb je geen excuus meer om het niet te doen!

 

Je betaalt geen onderhoudskosten

Fiets onderhoudskosten

Een fiets moet zoals elk ander voertuig goed onderhouden worden. En dat kost uiteraard geld. Het voordeel bij een deelfiets is dat je die kosten niet zelf maakt. De fietsstations zorgen ervoor dat elke fiets steeds in goede staat is om verhuurd te worden.

← Vorige Volgende →