5 interessante voordelen van fietsen naar het werk

5 interessante voordelen van fietsen naar het werk

Neem je door de toenemende files binnenkort de fiets naar het werk? Een goede keuze want fietsen levert je heel wat voordelen op. In dit artikel vertellen we jou graag de belangrijkste voordelen als bike commuter.

 

Geen last van files én milieuvriendelijk

Auto file

We hebben allemaal wel eens in de file gestaan. En we weten allemaal hoe frustrerend het is om met de auto te staan aanschuiven. Met de fiets heb je daar gelukkig geen last van! Je veroorzaakt met je fiets geen files én het is ook nog eens goed voor het milieu.

 

Nooit nog te laat op je bestemming

Bike commuter

Het autoverkeer is minder voorspelbaar dan de fiets. Met de fiets weet je perfect hoelang je onderweg bent, van en naar je werk. Daarbovenop kan je zelf jouw route kiezen en met wat geluk kom je langs mooie landwegen tijdens het fietsen.

 

Minder kosten aan je auto

Autokosten

Minder autorijden betekent ook minder betalen aan benzine. De kans is ook minder groot dat je onderweg pech hebt en dus geen kosten hebt aan autoreparaties. En misschien kan je met de fiets zelfs een tweede auto in je gezin uitsparen.

 

Mogelijkheid tot fietsvergoeding

Fietsvergoeding

Je kan met fietsen zelfs geld verdienen. Steeds meer bedrijven nemen namelijk een fietsvergoeding op in het loonpakket. Tot 0,24 euro per kilometer is de fietsvergoeding volledig vrij van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen. Interessant dus voor zowel werkgever als werknemer.

 

Goed voor je mentale en fysieke gezondheid

Gezond fietsen

Dagelijks bewegen is goed voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Het vermindert stress, vermindert de kans op ziektes, verhoogt je conditie en helpt je misschien zelfs afvallen. Vergeet niet om dagelijkse beweging steeds te combineren met gezonde voeding voor een healthy lifestyle!

← Vorige Volgende →