5 tips om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten

5 tips om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten

We weten allemaal dat het belangrijk is om goed gehydrateerd te blijven tijdens het sporten. Hoe hoger de intensiteit van je sportsessie, hoe meer je zweet en hoe meer kans op uitdroging. Met deze 5 tips blijf jij vast en zeker goed gehydrateerd.

 

Drink steeds voldoende water

water drinken

De beste manier om gehydrateerd te blijven, is door veel water te drinken. Wanneer je aan het sporten bent, zweet je meer dan normaal. Daarom is het noodzakelijk om vochtverlies te voorkomen door steeds voldoende water binnen te krijgen. Wacht zeker niet met drinken tot je dorst hebt want dorst is het allereerste signaal van uitdroging.

 

Drink voor, tijdens en na het sporten

waterfles

Nog voor je aan jouw sportactiviteit begint, is het belangrijk om voldoende gehydrateerd te zijn. Drink ongeveer 250 tot 500 ml water vooraleer je start met sporten. Daarna zijn enkele slokjes om het kwartier genoeg om je gehydrateerd te houden. En uiteraard drink je ook best na de inspanning zodat je vochtbalans weer op peil komt.

 

Kies voor gesuikerde drank bij grote inspanningen

sportdrank

Water is en blijft de beste manier om jezelf gehydrateerd te houden. Wanneer je meer dan een uur intensief sport, is een sportdrank aangeraden. Na meer dan een uur inspanning heb je namelijk koolhydraten nodig om zware vermoeidheid te voorkomen. En in dat geval kan een beetje suiker jou er bovenop helpen.

 

Vermijd erg koude en warme dranken

warme dranken

Overdreven koude of warme dranken kunnen spijsverteringsstoornissen veroorzaken. Wat uiteraard niet aangenaam is wanneer je aan het sporten bent. De ideale temperatuur voor jouw drankje is zo'n 10 tot 15 graden want dan wordt het vocht het snelst opgenomen in je lichaam.

 

Eet veel groenten en fruit

fruit & groenten

Fruit en groenten bevatten niet enkel veel vitamines, maar ze bevatten ook veel water. Ideaal dus om je vochtbalans op peil te houden! Zet dus wat vaker sla, tomaat, selder, watermeloen of grapefruit op jouw menu.

← Vorige Volgende →