5 tips voor veilig fietsen met je baby

5 tips voor veilig fietsen met je baby

Alle eerste keren zijn spannend! Zo ook als je voor de eerste keer met jouw kleintje gaat fietsen. Van zodra jouw zoontje of dochtertje zelfstandig kan zitten, is het tijd om een fietsstoeltje aan te schaffen. En uiteraard is het ook belangrijk dat jouw kleintje veilig op de fiets zit. Daarom enkele tips voor een veilig fietsritje samen.

 

1. Maak jouw fiets babyproof

baby fiets

Wanneer je jouw eigen fiets gebruikt, is het nodig om enkele aanpassingen te doen zodat die veiliger en geschikter is voor het vervoeren van je kleintje. Zit je kindje vooraan? Zorg er dan voor dat je jouw stuur en zadel aanpast zodat je voldoende ruimte hebt om op en af te stappen. Zit je kindje achteraan? Zorg dan voor wat meer ruimte door middel van een verlengde bagagedrager.

 

2. Zorg dat het fietsstoeltje goed gemonteerd is

fietsstoeltje

Controleer bij het monteren van je fiets dat je kindje niet bij de rem- en versnellingskabels kan. Kijk ook goed of de voetjes beschermd zijn en dus niet tussen de spaken kunnen komen. Indien je niet zeker bent of het fietsstoeltje goed staat, aarzel dan niet om bij een fietsenmaker langs te gaan zodat die dat voor jou kan checken.

 

3. Bescherm het hoofdje met een fietshelm

baby fietshelm

Een absolute must voor de veiligheid van jouw kindje: een fietshelm. Kies voor een helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor fietsers, die comfortabel zit én er ook nog eens leuk uitziet. Voor die ideale combinatiehelm kan je terecht op MyNutty. De Baby Nutty collectie is perfect voor de kleine hoofdjes. Ze zijn extra licht, zacht, aanpasbaar en verkrijgbaar in verscheidene leuke kleurtjes.

 

4. Voorzie de juiste fietskledij

baby fietskledij

Wanneer het goed weer is, is het belangrijk om vooral comfortabele fietskledij te dragen. Zeker als je kiest voor een langere fietstocht. Is het slecht weer? Voorzie dan zeker een goede warme jas of een regenjas indien het regent. Zo heeft Rainette superleuke jasjes met kap die jouw kleintje beschermt tegen de regen. En je bent ook nog eens extra zichtbaar dankzij de reflecterende banden.

 

5. Zorg ervoor dat jullie beiden goed zichtbaar zijn

fluo spaakreflectoren

Vooral 's avonds kan je wel wat extra zichtbaarheid op de fiets gebruiken. Je kan zowel jouw fiets als jezelf en jouw kindje meer zichtbaar maken op de weg met leuke accessoires zoals spaakreflectoren, fluohesjes, reflecterende stickers en veel meer. Allemaal te vinden op onze webshop!

← Vorige Volgende →