5 voordelen van fietsen voor de gezondheid en het milieu

Of je nu een echte fietsfanaat bent of eerder een sporadische fietser. Fietsen is een sport die goed is voor jouw fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor het milieu! We sommen je hieronder de belangrijkste voordelen op van deze populaire sport voor jong en oud.

 

1. Fietsen maakt je fitter

Fit fietsen

Wist je dat regelmatig gaan fietsen je tot 13% fitter maakt? Door bijvoorbeeld enkele dagen per week een paar kilometers te trappen, verhoog je al vrij snel jouw conditie. Een fietstochtje naar je werk of naar school kan dus al wonderen doen!

 

2. Fietsen houdt je op gewicht

Weegschaal

Voor wie graag op gewicht blijft, is fietsen de ideale sport. Volgens het Vlaams Instituut Gezond Leven zorgt regelmatig fietsen ervoor dat je 300 gram per jaar minder toeneemt in gewicht. Perfect dus om jouw figuur te behouden of wie weet zelfs wat af te vallen.

 

3. Fietsen verbetert je mentale gezondheid

Fietsen gezond

Buiten komen en fietsen zorgt ervoor dat je jou beter in jouw vel voelt. Door te bewegen maak je hormonen aan zoals endorfine en serotine aan, die stress verlaagt, je beter doet slapen en je ook gelukkiger maakt. Niets dan voordelen dus!

 

4. Fietsen vermindert kans op ziekte

Gezond fietsen

Hoe fitter, hoe beter voor je gezondheid! Voldoende bewegen zorgt er immers voor dat je fysiek gezond blijft en dus minder kans maakt om ziek te worden. En nog een groot pluspunt: je leeft ook langer. Neem dus snel je fiets en trappen maar!

 

5. Fietsen betekent schonere lucht

Buiten fietsen

De fiets is een milieuvriendelijk alternatief voor de auto of de bus. Minder voertuigen op weg betekent minder uitstoot en dus minder luchtvervuiling. En schone lucht is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor de mens!