5 voordelen van sporten in de buitenlucht

Niets kan zo deugd doen als eens te gaan wandelen, fietsen of skaten. Wist je dat buiten sporten goed is voor zowel jouw fysieke als mentale gezondheid? Verplaats dus je workout naar buiten en geef een boost aan jouw conditie.

 

Buiten sporten zorgt voor een dosis vitamine D

buiten sporten

Outdoor sporten in het zonnetje is de beste manier om je lichaam van vitamine D te voorzien. Deze vitamine is essentieel om jouw botten te versterken. Je doet voldoende vitamine D op als je in de zomer een half uur buiten in het daglicht bent met onbedekt armen en benen. In de winter, wanneer de zon niet zo sterk is, kan het nodig zijn om extra supplementen te slikken.

 

Frisse buitenlucht werkt stressverlagend

Voordelen sport

Bewegen in de buitenlucht zorgt voor een ontspannen gevoel, een vermindering van stress en een beter humeur. Verder stimuleren buitenactiviteiten onder andere je creativiteit en probleemoplossend vermogen. Buiten bewegen heeft dus niets anders dan mentale voordelen!

 

Regelmatig buiten bewegen vermindert kans op ziekte

Buiten bewegen

Ben je gevoelig voor virusjes? Dan heb je zeker baat bij buiten bewegen. Geregeld sporten doet de kans op een verkoudheid flink verkleinen. Door op regelmatige basis te bewegen, versterk je jouw immuunsysteem waardoor je beter bestand bent tegen infecties. Buiten loop je ook in het algemeen minder risico om geïnfecteerd te geraken dan binnen.

 

Buiten sporten helpt je beter slapen

Slapen

Door buiten te bewegen, kan je genieten van het natuurlijke buitenlicht. Dat licht helpt bij het afstellen van je biologische klok en de productie van het slaaphormoon melatonine. Wanneer je dus overdag buiten bent geweest, dan maak je 's avonds meer melatonine aan en slaap je beter.

 

Sporten in de buitenlucht is gratis

Gratis sporten

Niet een mentaal of fysiek voordeel, maar wel eentje voor jouw portemonee. Zolang de weersomstandigheden het toelaten, kan je buiten 24/7 onbeperkt gratis sporten. Wandelen in het park of fietsen op de dijk. Jij kiest waar, wanneer en hoe vaak je sport. En dat zonder ook maar iets te betalen.