Goed beschermd met de juiste fietsoutfit

We passen onze dagelijkse kledij aan naargelang de temperaturen buiten. Dan is het vanzelfsprekend dat je het ook doet voor jouw fietskledij. Met de juiste fietsoutfit ben jij goed beschermd tegen elke temperatuur en fiets je zelfs nog buiten wanneer de temperatuur onder nul komt.

 

Fietskleding voor de warme dagen

Fietskleding zomer

Wanneer het wat warmer is, dan is het uiteraard fijn om een korte broek en t-shirt of top aan te doen. Twijfel je om een korte of lange broek/shirt aan te doen? Ga dan voor speciale kledij waarbij je de arm- en broekstukken kan afnemen of aantrekken. Zo kan je zelfs onderweg nog kiezen voor welke outfit je wilt gaan.

 

Fietskleding voor de frisse en natte dagen

Fietskleding herfst

Een echte aanrader voor tijdens de frisse en natte dagen is een fietsjas met een waterafstotend laagje en gemaakt van wind beschermend materiaal. Deze jas beschermt tegen lichte regen en snijdende wind tijdens het wisselvallige weer. Let wel op dat je met dit soort fietsjas geen zware buien kan trotseren. Dan ga je best voor een goede regenjas met een kap.

 

Fietskleding voor de koude dagen

Fietskleding winter

Tijd om de winterjas en handschoenen uit de kast te halen. Wanneer de temperaturen onder 10 graden zakken, gaat het wat kouder aanvoelen dan normaal. Zeker als je op jouw fiets zit met een ijskoude wind. Zorgt er dus voor dat je zeker een jas hebt voor de winter die wind- en waterdicht is. En vanzelfsprekend draag je ook een lekker warme broek die een fikse regenbui kan doorstaan. Zo blijf je lekker droog en hoef je niet onderkoeld te raken.