Hoe kies je voor de fiets die het best bij jou past?

Hoe kies je voor de fiets die het best bij jou past?

Een mountainbike, stadsfiets of elektrische fiets? Er zijn zoveel verschillende fietsen om uit te kiezen, maar welke past nu het best bij jou? In ons artikel helpen we je graag met het vinden van de juiste fiets voor al jouw verplaatsingen.

 

Fietsen voor het werk

Naar het werken fietsen is een goed alternatief voor de wagen. Je hebt minder last van files en het is ook nog eens goedkoop met al die benzine die je uitspaart. Voor korte afstanden naar het werk (minder dan 10 km) is een gewone stadsfiets meer dan voldoende. Doe je wat meer kilometers? Dan is een elektrische fiets of speed pedelec een goede optie. Voorzie voor deze fietsen wel een veilige stallingsruimte en sloten want fietsdiefstal is een serieus risico.

 

Fietsen voor school

Voor school is voornamelijk een veilige fiets belangrijk. Voor kortere afstanden is een sportieve stadsfiets ideaal. Indien je wat meer kilometers moet fietsen, dan is een elektrische fiets een goede keuze. Vergeet zeker geen stevig slot mee te nemen en onderweg steeds een fietshelm op te zetten.

 

Fietsen voor korte ritjes

Naar de supermarkt, naar de sportclub of naar vrienden en familie. Voor korte afstanden is het vaak beter om de fiets te nemen. Je kan gaan voor de klassieke stadsfiets, een goedkope tweehandsfiets of een handige deelfiets.

 

Fietsen voor fietsvakanties

Voor langere afstanden is een stevige fiets een aanrader. Geniet je van natuur en fiets je over heel wat verschillende ondergronden? Dan is een mountainbike of sportieve fiets een optie. Wanneer er wat meer heuvels zijn onderweg, dan is een elektrische fiets met met midden- of achtermotor een goede keuze. Dankzij de ondersteuning geraak je eenvoudiger over de heuvels heen.

← Vorige Volgende →