Zichtbaar én beschermd de straat op met kids

Zichtbaar op de fiets

Kruipen, wandelen, lopen en vooraleer je het weet zit jouw kind op de fiets! Van zodra die goed zelfstandig kan fietsen, is het tijd om samen voor de eerste keer de weg op te gaan. Uiteraard niet zonder de nodige bescherming om je kind in alle veiligheid mee te nemen. Zo kunnen jullie in alle vertrouwen en rust genieten van jullie eerste fietsritjes samen.

 

Draag lichaamsbeschermers op kwetsbare zones

Fietsbescherming

Safety first! Zeker bij kids want zij zitten nog niet zo stevig op het zadel als jijzelf. Daarom is het belangrijk hen uit te rusten met minstens een kwalitatief stevige fietshelm om hun hoofd te beschermen bij een eventuele val. Om je kind nog extra te beschermen, kan je hem of haar ook nog knie- en elleboogbeschermers aandoen. Zo zijn alle kwetsbare zones zeker bedekt tijdens het fietsen.

 

Zorg ervoor dat je kind én fiets goed zichtbaar zijn

Fluo accessoires

Er bestaan heel wat leuke accessoires om je fiets te laten opvallen in het verkeer. Voorzie de fiets van verlichting en kleurrijke reflectoren die het licht van andere weggebruikers weerkaatsen. En vergeet ook niet om een fietsbel te monteren zodat je kind zich kan laten horen in het geval van gevaar of om voetgangers te waarschuwen dat hij eraan komt.

Voor je kind heb je uiteraard de alomgekende fluohesjes die voor meer zichtbaarheid in het verkeer zorgen. Of wat dacht je van reflecterende veters en fluostickers om de fietsoutfit van je zoon of dochter te pimpen? Allemaal superleuke manieren om veilig, zichtbaar én stijlvol de weg op te gaan.

 

Leer je kind de juiste gewoonten aan in het verkeer

Goede bescherming, check! Goede zichtbaarheid, check! Nu enkel nog je kind leren hoe hij of zij zich het best op de openbare weg moet gedragen. Leer je kind richting aan te duiden door zijn of haar arm uit te steken. Eigenlijk zoals een richtingaanwijzer van een auto. Door de arm uit te steken, kan je andere weggebruikers waarschuwen dat je gaat afdraaien.

And last but not least: leer je kind veilig stoppen langs de weg. Mocht je problemen hebben met je fiets, bijvoorbeeld een platte band, dan moet je kind leren op een veilig plaats te wachten. Toon dat je het best zo ver mogelijk aan de kant van de rijweg stopt, zo ver mogelijk weg van het rijdend verkeer.

← Vorige Volgende →